workshops / lezingen / trainingen op maat

Ik bied regelmatig nieuwe dingen aan die op deze pagina vermeld worden.Naast het reguliere aanbod sta ik open voor aanvragen voor bv. een lezing of een training op maat of workshop. Als je denkt dat ik iets voor jou of je organisatie/instelling kan betekenen, hoor ik dat graag!

 • In samenwerking met Mirjan van Wieringen geef ik de training tot END-of_LIFE_DOULA.  Daarnaast zijn er verschillende andere workshops (zie onder); ook n.a.v. je eigen vraag!
 • Coaching vanuit Terwolde aan de IJSSEL, o.a. HEEL JE LEVEN maar ook individuele coaching. Het is bijzonder om te werken met het water zo voor de deur. Die werkt op veel mensen helend!! 
 • Informatieve bijeenkomsten over werken als levenseinde-coach / death-doula. Heb je meer honger naar kennis, dan kun je meedoen met de training. In principe maandelijks.
 • Op verzoek verzorg ik ook een lezing of coach-bijeenkomst op locatie. bel gerust! 0629403849
Voorbeelden:
 • Om beter om te gaan met de cirkel van gedachten, gevoel en gedrag zijn er verschillende tools. Een van mijn favorieten is The Work: de Vier vragen van Byron Katie.  Al snel kun je het zelf toepassen en ben je je eigen coach als het gaat om het niet langer klakkeloos alles te geloven wat je denkt. 
 • Ook met het gedachtengoed van Louise Hay met o.a. affirmaties en spiegelwerk, de Sedona-methode, Gedachtenkracht en Stroomtaal zullen desgewenst oefenavonden worden aangeboden. Allemaal verschillende manieren met uiteindelijk hetzelfde doel: jou er van bewust maken dat je invloed hebt op hoe je je voelt, hoe je je gedraagt en wat je denkt. Kies de methode waar jij je het best bij voelt en krijg meer grip op jezelf. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven: je hebt ALTIJD een keuze!We leren je om te geloven dat ook voor jou een leven van geluk en overvloed mogelijk is.
 • Ken jezelf: op basis van een kleurentest (die je vooraf thuis invult) maak je een beschrijving van wie jij bent. Je krijgt beschrijvingen en geeft aan wat past bij jouw karakter. Wie ben je eigenlijk? Je bent in ieder geval meer dan je lijf!! Wat zijn jouw kwaliteiten? Je passies? Je minder sterkte kanten? Wat is je allergie en valkuil? Wat zijn jouw uitdagingen in het leven? In je kracht staan begint met een goed en realistisch zelfbeeld; niet overschat maar zeker jezelf niet kleiner maken.  Dat is nergens goed voor.
 • Ben je het waard? met o.a. spiegelwerk en het schrijven van jouw affirmatie. Wat zeg je tegen jezelf over jezelf? Dat innerlijke stemmetje laten we van nu af aan vooral positieve dingen zeggen. Ieder mens heeft zoveel mooie, prachtige, krachtige boodschappen. Laten we nu eens daar naar luisteren. Dat brengt je verder en dat ben je waard!!  Je maakt je eigen prachtige en uitgebreide affirmatie, die je in de toekomst als geheugensteuntje verder kan brengen.              IK HOUD VAN MEZELF, PRECIES ZOALS IK BEN! 
 • Een visionboard of wensenbord maken. Wat wil je nu echt met de tijd die je nog rest? Blijven doen wat je altijd deed, betekent blijven krijgen wat je altijd kreeg. Voldoet dat niet? Ga dan werken aan verandering. Je hebt ALTIJD een keus en iedere dag de kans om een nieuwe start te maken.  We werken toe naar een situatie waarbij je zicht krijgt op je dromen en doelen. We oefenen met het visualiseren hiervan en maken we het nog concreter met een mooi visionboard of wensenbord. Een kado voor jezelf..... dagelijks wordt je zo herinnert aan je wensen, dromen en doelen.
 • Een leuke filmavond met bv. Shirley Valentine over een vrouw die zichzelf weer weet te vinden of een leesgroepje aan de hand van een bijzonder boek behoort ook tot de mogelijkheden. 


We staan er als mens niet alleen voor: je kunt altijd hulp vragen en als je leert luisteren en de stilte een kans geeft krijg je altijd een antwoord. Of dat nu van God, Allah, Boeddha, de bron, het Universum, een gids, een engel of je begeleiders komt, of dat je het meer van binnenuit ervaart, vanuit levensenergie, je Hogere Zelf of je eigen innerlijke kracht: 
HET KOMT! Altijd!! De kunst is om er mee in verbinding te zijn en te blijven. Dat je vraagt, er in gelooft en op durft te vertrouwen.
Volgens de yogi's in India voert het pad naar verlichting niet zozeer door wat je leert of je eigen maakt, maar vooral door wat je afleert en loslaat. Je gedachten bepalen je gevoel en je gedrag.
Jij bepaalt wat je denkt, doet en voelt. Voel je je gelukkig? - koester het, wees dankbaar en tel je zegeningen. Is er iets waar je last van hebt, wat je niet langer in je leven wilt? Stop er dan mee! Laat het los. Wat heb jij nodig om gelukkig(-er) te worden? Kom daarmee in verbinding! Er zijn genoeg tools om dat te leren.

De cursus HEEL JE LEVEN is hiervoor bijvoorbeeld een mooi traject!
In een groep of middels een individueel traject op zoek naar je wensen en verlangens. Wat wil je houden en waar wil je eigenlijk wel vanaf? Gun jezelf de rust, tijd en aandacht die je nodig hebt om jouw antwoorden te vinden! Erkennen dat het best een beetje beter mag, is stap 1. Contact opnemen voor meer informatie, stap 2? Bel 06-29403849,
Ik help je daar graag bij. Meer informatie: KLIK op de button links bij HEEL JE LEVEN; 
Nog vragen? Bel dan  06-29403849.


Verder kun je bij mij terecht voor een workshop of lezing op maat. 

Mogelijke onderwerpen
 • over het werk van een doula (bevallingscoach) of opstellen geboorteplan.                                 (O.a. over Stille baby's - als geboorte afscheid nemen wordt. Dit onderdeel verzorg ik ook voor de Doula-opleiding in Utrecht, als docent)
 • over het werk van een life-coach of specifieke levens-items (omgaan met angst, verdriet etc.)
 • over spirituele zaken
 • over het regelen van je eigen afscheid, je eigen uitvaart en over algemene uitvaartzaken,
 • Naast genoemde zaken kun je bij mij dus ook terecht met een eigen vraag naar een lezing of scholing in aanverwante zaken, maar ook op het gebied van bv. sociale vaardigheden, beroepsoriĆ«nterende mogelijkheden en consuminderen. In overleg met jou stel ik dan een traject samen. Je kunt bellen of mailen met uw vraag (06-29403849; info@JettyKuiper.nl)

                                ************************************