Boek "Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei"


Na een leven van bijna 50 jaar samen, maar op het punt om te scheiden, ontdek ik dat er bij mijn man sprake is van aspecten van Asperger. Er vallen steeds meer puzzelstukjes. Dit weten geeft ontschuldiging. We wonen niet meer onder hetzelfde dak, maar zijn nog wel getrouwd. Over dit proces, de worstelingen, het onbegrip en de weerstand van anderen etc. heb ik een boek geschreven. In dit boek loopt ook als een rode draad de dood en levenseinde-coaching en een (spiritueel) leef- en leerproces. Ik voel nog meer dat het mijn missie is om mensen te stimuleren openheid en kwetsbaarheid toe te laten. 
Mijn boek is autobiografisch. Het beschrijft mijn proces, belevingen en ervaringen, vanuit mijn perspectief. 

Denk jij ook wel eens: “Ik voel me niet gehoord en begrepen; ik twijfel aan mezelf. Ben ik nou gek? Verwacht ik teveel van de ander? Ik wil verbinding, maar voel me juist alleen. Ik weet werkelijk niet wat ik moet doen.” Of woorden met dezelfde lading? Weet dan dat je niet de enige bent. Een groot deel van de mensen worstelt met regelmaat. Met zichzelf, in relatie tot anderen. Dat doet pijn en pijn wil niemand voelen. Iedereen worstelt wel eens, maar we weten het nauwelijks van elkaar. En juist er over praten kan zoveel helpen! De eenzaamheid is groot op dit gebied.
Ben je iemand, of ken je iemand die zich hierin herkent, dan is mijn boek wellicht jouw eye-opener. De eerste oplossing voor als ook jij weer in verbinding met jezelf wilt komen. Er staan diverse coachtools in, die je zelf makkelijk kunt inzetten. Fijn als je het doorvertelt, want het is moeilijk om de juiste mensen te bereiken. 

Bronnie Ware ontdekte dat veel mensen, aan het eind van hun leven, spijt hebben van een aantal dingen: o.a. dat ze niet het leven hebben geleid, zoals ze dat zelf wilden, maar teveel naar de wensen van een ander. Ze wilden dat ze vaker hun gevoelens hadden geuit en zichzelf hadden toegestaan om gelukkiger te zijn. Diep in hun hart wisten ze wat beter voor ze was, maar ze durfden niet te kiezen. Te kiezen voor geluk en voor zichzelf. Ik durf dat wel! Mijn leven is van mij! Ik hoop met mijn boek anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Leef je leven NU!
Mijn autobiografisch boek met de titel “”Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei” gaat voor een groot deel over mijn worstelingen in het afgelopen jaar en het herrijzen uit de as. Een persoonlijke zoektocht, die eigenlijk altijd leidt tot groei. Het vertelt het (spirituele) proces van een zoekende vrouw, die zichzelf wat kwijt lijkt te zijn, maar een jaar later volledig in harmonie met haar passie en levensmissie, dromen en idealen leeft. Onrust en gedoe wordt getransformeerd tot groei. Het lijkt wel of de halve wereld hier mee worstelt en dat is ook zo. Steeds meer mensen durven dit open en kwetsbaar te delen. Dat is geweldig en broodnodig! Want alleen als wij onze verhalen durven delen, er over durven praten, kunnen we in verbinding komen met elkaar.
Ik geef met mijn boek een inkijkje in mijn leven, in onze relatie. Ieder mens is uniek. Bij mij heeft de ontdekking van aspecten van Asperger geleid tot een hernieuwde kijk op bepaald gedrag van mijn echtgenoot. Daarom kon de voorgenomen scheiding omgezet worden in een andere huwelijksvorm: LATTEN op latere leeftijd. Voor ons beiden is het na bijna een halve eeuw samen beter om nu niet langer onder hetzelfde dak te blijven wonen, maar we zijn nog wel getrouwd. Er is nog veel wel. Iedereen heeft wel iets; ik herken ook eigenschappen bij mezelf als ik lees over autisme, Asperger, hooggevoeligheid, narcisme en wat al niet meer. Ik ken ook angsten, worstelingen, verlies van energie en levensvreugd. Maar ik laat ook zien dat het geen staat van zijn hoeft te blijven. Mijn ervaringen breng ik naar buiten in de hoop dat anderen inzien, dat niet iedereen direct aanspreekbaar is op zijn of haar gedrag; dat er soms andere zaken onder zitten, die je op het eerste gezicht niet ziet. (Soms zelfs jarenlang niet!). Maar dat dit niet altijd opzettelijk en verwijtbaar gedrag is. Dat een mens meerdere kanten heeft en dat degene die het dichtste bij je staat, ook de donkere kanten te zien krijgt, waar de rest de vrolijke buitenkant ziet. Dat is niet onoverkomelijk; iedereen heeft wel wat. Het is niet de situatie die me overkomt, maar de manier waarop ik er mee om ga. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en ga aan de slag met jezelf! Ieder gaat zijn eigen proces natuurlijk. Wellicht zorgt mijn zoektocht er voor, dat ook jij dat piepkleine zaadje van verlangen gaat planten (en laat groeien) in jouw hart.
Ik wil mensen deelgenoot maken van mijn zoektocht, mijn kennis en ervaringen delen. Met dit boek en als coach hoop ik mensen weer in hun kracht zetten. Iedereen heeft kracht in zich. Hoe ga je om met lastige situaties in je leven? Hoe zorg je dat je staande blijft en nog gelukkig ook? Met een partner die niet altijd doet wat jij wilt? Geen enkele partner is de perfecte partner. Geef jezelf wat je vraagt van de ander. Wellicht kun je leren van mijn proces of van de coachtools die ik ook beschrijf in het boek. Het allerbelangrijkste is om goed voor jezelf te zorgen en het niet te verwachten van een ander. Achter zoveel voordeuren zit leed; na ruim 20 jaar werken in de uitvaartwereld is me dit behoorlijk duidelijk geworden.

Het boek is op dit moment via een voorinschrijving bij het crowdfundplatform Voor de Kunst te bestellen. Er zijn tal van tegenprestaties, o.a. een coachsessie (ook als orientatiegesprek over het werk als end-of-life-coach).

https://www.voordekunst.nl/projecten/7940-wolken-klei-asperger-latten-en-leven
Boek "Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei."

Van de provincie Gelderland krijg ik een prachtige donatie van 1800 euro als ik 70% binnen heb. Help je mij om dit verhaal de wereld in te krijgen?


https://www.youtube.com/watch?v=YuCxjpV5Jy4&feature=youtu.be
Prachtig nummer dat mij helpt als twijfel over te open zijn de kop opsteekt