Global Sisterhood

8 Maart Internationale Vrouwendag 
met Global Sisterhood-verbindingscirkel.


Op woensdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) starten we voor het eerst met een vrouwencirkel in het kader van GLOBAL SISTERHOOD bij Kleur in Apeldoorn. Wereldwijd wordt er om 19.30 uur een bijeenkomst gehouden. Steeds in een andere tijdzone. Duizenden vrouwen over de hele wereld die vanuit een vrouwencirkel of gewoon vanuit huis de verbinding zoeken met elkaar. Maar ook later op de avond zullen er in Apeldoorn meditatie-momenten zijn,, dus als het vroege tijdstip een belemmering is, sluit dan gewoon later aan.

Als je er toch bent is het leuk om ook met elkaar stil te staan bij Internationale Vrouwendag en kennis te maken met andere vrouwen, met Kleur en haar verrassend veelzijdige hoedster Mirjam van Wieringen, met kaartjes die je kunt trekken, met de betoverende harpklanken van Mechteld Karlien, met de heerlijke thee van Ilse, met het sponsorproject dat Global Sisterhood Apeldoorn gaat opzetten en met ................... ???
Koester geen hoge verwachtingen, laat je gewoon verrassen door de verbinding te voelen met andere vrouwen. Want dat is het voornaamste doel! Verwacht geen lange meditaties; daarvoor zijn kleinschalige cirkels geschikter. Die zijn elders of kun je desgewenst zelf nog opzetten.
Deze avond bij Kleur in Apeldoorn is voor alle vrouwen, vrouwen met de voeten in de klei en het hoofd in de wolken (in meer of mindere mate......😍)! Er is een meditatie voor vrouwen die hier geen of weinig ervaring mee hebben en er is een meditatie-cirkel voor meer ervaren vrouwen. Die laatste wordt geleid door Mihaela Luca; zij is al langere tijd betrokken bij een kleinschalige Sisterhoodcirkel en bij Stadsverlichting.
                                                                                                            
We vieren dat we vrouw zijn en willen tegelijkertijd vrouwen die het minder goed getroffen hebben, steunen. Sisterhood  gaat verder dan vriendschap; het is de gezamenlijke kracht die vrouwen met elkaar verbindt. De kracht die het mogelijk maakt om verder te gaan dan je eigen kunnen. Verbinding is het sleutelwoord en juist in deze tijd van wezenlijk belang!
Internationale Vrouwendag stond en staat nog steeds voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid, Ook in 2017 echt geen overbodige luxe.... maar nog steeds nodig.

Als cirkel Apeldoorn sponsoren we een vrouw in een oorlogsgebied. Door samen 500 dollar bij elkaar te brengen kunnen we haar een jaar lang ondersteunen middels het programma Women for Women. Het bijzondere is dat er ook een echte relatie zal ontstaan. Iedereen die gesponsord heeft krijgt de mogelijkheid om meer te horen van en over deze vrouw en bv. met deze vrouw te schrijven. $ 500 en het gevoel dat anderen aan haar denken en om haar geven kan voor die vrouw een wereld van verschil maken!
Om dat geld bij elkaar te krijgen neem ik ook spullen mee; die kun je die avond ter plekke "kopen" als je dat leuk vindt. Je bepaalt zelf wat de waarde is voor jou en doneert dat in de daarvoor bestemde pot. Je kan ook zelf wat inbrengen. Heb je iets wat jij niet meer gebruikt maar wat een ander wellicht nog leuk vindt, breng het dan mee. Alles is op basis van vrijwilligheid. Niet sponsoren maar er zijn is al super! Halen we $ 500,-- niet, dan sluiten we aan bij een andere cirkel..
En halen we meer op dan sponsoren we gewoon nog een vrouw! 💗

Superblij ben ik dat harpiste Mechteld Karlien haar medewerking heeft toegezegd. Laat je betoveren door haar prachtige muziek. Hier alvast een voorproefje: Een door haar zelf gemaakt muziekstuk: FLOW... precies dat wat we elkaar zo gunnen: een leven vol flow!


                                                             http://www.harpiste.nu
                                                     
Ook Ilse Beemsterboer van BARN16 zal aanwezig zijn; ze is thee-sommelier en heeft veel kennis van thee. Ze vertelt graag over haar passie, over de beleving van thee en over dat wat je bij BARN16 kunt vinden. (o.a. een theeproeverij) Je kunt bij haar hele speciale thee uitproberen op 8 maart.

                    Barn16

valentijnsactie

De eerste meditatiecirkel van Global Sisterhood start om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 u bij  Kleur in Apeldoorn.  Adres: Joh. Bosboomstraat 25 c, 7312 LM in Apeldoorn. Voel je welkom! Toegang gratis! We verwachten veel vrouwen dus aanmelding vooraf en een zitkussentje o.i.d. meebrengen is fijn!.

Aanmelding vooraf per mail info@JettyKuiper.nl of via Facebook Global Sisterhood Nederland Evenement - aanklikken "ja, ik ga.....!".

N.B. Er zullen die avond opnames worden gemaakt door RTV Apeldoorn (door een mannelijke verslaggever en cameraman.....😉) Wie niet in beeld wil komen, kan dat aangeven. 
Dat de organisatie GLOBAL SISTERHOOD nu op mijn pad komt, verbaast me niet: al jaren staat het visionboard (dat jij ook kunt maken onder mijn leiding) op mijn werktafel!In het verleden ben ik betrokken geweest bij de organisatie World Wide Candle Lighting. In Nederland opgezet onder de naam Wereldlichtjesdag. Daar ken ik ook Mechteld de harpiste van, die daarbij betrokken was. Na een poosje bedachten we (Anita, Cordula en ik) dat het prachtig zou zijn als het breder gedragen kon worden. Inmiddels staat het goed op de kaart in ons land.
Kan dat ook met Global Sisterhood? Vast!! Stel je hart, je huis of  bedrijfsruimte open en benader een aantal vrouwen. Global Sisterhood als organisatie roept al op om twee vriendinnen uit te nodigen; dan heb je al een cirkel. Meld je aan bij de organisatie en faciliteer een samenzijn op 8 maart; als er veel interesse is wil ik wel het een en ander coordineren. Laat maar horen.....
Wil je dat niet en kun je ook niet naar Kleur komen, maar voel je je wel verbonden?
Maak dan op 8 maart gewoon je eigen cirkel thuis; steek een kaars aan, mediteer en stuur gedachten van liefde naar andere vrouwen !! Ik geloof in bundeling van krachten.

Global Sisterhood is een organisatie die ook iedere nieuwe maan een cirkel organiseert. Dat is voor mij nadrukkelijk niet de bedoeling. Ik sluit me graag aan bij de jaarlijkse cirkel op Internationale Vrouwendag voor wereldwijde verbinding en help daarbij middels een sponsorproject.
Of er in Apeldoorn belangstelling is voor een regelmatige terugkerende cirkel, dat polsen we.

***********************************************************