Coaching - iets voor jou?

Mijn werkwijze is er op gericht dat degene die gecoacht wordt zelf inhoud, vorm en richting geeft aan zijn of haar leven. Dat vraagt een actieve en betrokken houding en eigen verantwoordelijkheid voor het proces en de veranderwens. Coachen heeft altijd te maken met veranderen. Ik maak gebruik van verschillende coachingsmethodieken en werkvormen. Bij loopbancoaching wordt gewerkt met specifieke ontwikkelde instrumenten als testen. Een coach kan de deur voor je openen, maar je moet zelf naar binnen gaan. Ik kan je soms een spiegel voorhouden, maar jij moet zien wat je doet met dat beeld. We kunnen samen tot een traject komen, waarin de 6 V's (Verhelderen, verdiepen, verbinden, verwerven, veranderen en verankeren) allemaal zijn doorgewerkt, maar in de praktijk zul jij het moeten doen en blijven doen!

Life- en loopbaancoaching is bedoeld voor iedereen die in principe psychisch gezond is, maar even wat ondersteuning kan gebruiken bij een bepaalde problematiek of vraagstelling. Loopbaancoaching is uiteraard meer gericht op het werkzame leven. Lifecoaching kan ook helpen bij een dertigersdip of midlife-crisis, na het overschrijden van grenzen waardoor je burn-out-verschijnselen kreeg, bij te lang aanhoudende stress, bij loopbaanvragen, na het verlies van iets of iemand, bij aanhoudende onlustgevoelens of .....
De redenen om een lifecoach in te schakelen kunnen talrijk zijn. Dat kan preventief zijn, door bv. jaarlijks in 2 tot 3 sessies in te gaan op waar je op dat moment staat.
Soms kan het zijn dat de problemen te groot zijn voor lifecoaching. In dat geval is het voor ons beiden beter als er een vorm van hulpverlening wordt gezocht die beter aansluit bij jouw problematiek.

Lifecoaching houdt zich bezig met alle facetten van het leven: het kan gaan over de relatie met jezelf of met anderen, over werk of over hoe jij in het leven staat. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je?
Soms is er een concrete vraag of aanleiding; vaker is er sprake van een wat onbestemd gevoel. "Is dit alles wat het leven me te bieden heeft?". Meestal zijn een paar sessies genoeg om je op weg te helpen naar een duidelijk doel in je leven, maar je moet wel zelf de stappen zetten en in actie komen. Een loopbaantraject vraagt doorgaans wat meer sessies en daarbij worden vaak diverse testen ingezet. Krijg je nog voldoende uitdaging vanuit je werkzaamheden? Of moet je noodgedwongen uitkijken naar andere opties? Neem het roer in eigen hand en bepaal zelf de koers die je wilt varen! Je hart volgen betekent soms risico's nemen, maar spijt hebben de meeste mensen aan het eind van hun leven vooral van de dingen die ze graag hadden willen doen, maar niet hebben gedurfd. Aan jou de kans: iedere dag opnieuw weer kun je kiezen voor verandering! Niets doen en je leven als los zand door je handen laten glippen is ook een keuze! Ik kan je daarbij helpen met coachingsmethodes en diverse werkvormen, maar ook vanuit eigen ervaringen.

Het gedicht van Larry S. Chenggen spreekt me erg aan.
Het heet "Believe in yourself!".

Believe in yourself, in the power you have
to control your own life, day by day .....
Believe in the strenght, that you have deep inside
and your faith will help show you the way .....
Believe in tomorrow and what it will bring
Let a hopefull heart carry you through.
For things will work out, if you trust and believe.
There's no limit to what you can do!

Ben je op zoek naar meer balans en evenwicht of vervulling en levensgeluk of wil je meer informatie over life- en loopbaancoaching, aarzel dan niet en neem contact met me op. Dat kan via de button contact, door een mailtje te sturen naar info@JettyKuiper.nl of door me te bellen op 055-5428793 of 06-29403849.