LIFE- en LOOPBAANCOACHING

Speciaal voor vrouwen die ook in een latere levensfase gelukkig willen zijn en hun relatie weer nieuw leven in willen blazen , al dan niet in een traject met gelijkgestemden, heb ik een speciaal programma opgezet: cursus HEEL JE LEVEN

Life- en loopbaancoaching is in te zetten in verschillende situaties. Loopbaancoaching is gericht op het vinden van werk of een opleiding, passend bij jouw kwaliteiten, vaardigheden, interesses, drijfveren en competenties etc. Deze worden deels door testen en vragenlijst helder in beeld gebracht. Life- en loopbaancoaching is nauw verweven met elkaar. Zoeken naar je passie betekent werken aan competentie-gericht leren en je persoonlijke vermogen vergroten. Aan de hand van passende opdrachten krijg je een goed beeld van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.
Veel mensen hebben op bepaalde momenten in hun leven baat bij een periode van bezinning. Ze zijn wat opgejaagd, gestresst door het drukke leven en hun werk. Of zoeken gedwongen of vanuit onvrede naar een andere loopbaan-invulling. Ze hebben wellicht het vage gevoel dat er iets ontbreekt of dat ze iets zouden willen veranderen, maar ze weten niet hoe ze dat kunnen bereiken. Vaak ontbreekt simpelweg de tijd en de energie om aan de slag te gaan met die onbestemde emoties. Geluk komt je niet aanwaaien, maar je kunt wel iedere keer opnieuw keuzes maken die jou iets gelukkiger maken. Wat wil je behouden- waar wil je vanaf?
Het kan ook zijn dat er na een periode van verlies en verdriet behoefte is om wat dieper in te gaan op de eigen gevoelens en emoties. Een diepgaande therapie is niet altijd nodig maar een aantal gesprekken met een lifecoach kan dan zeer verhelderend werken. Jij weet wat het beste is voor jou - het is alleen de kunst om de antwoorden die in je zitten naar boven te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld
  • door de juiste vraagstelling,
  • door bepaalde werkvormen te gebruiken,
  • door testen / vragenformulieren en andere opdrachten / hulpmiddelen in te zetten of
  • door je soms gewoon de natuur in te sturen en je uit te dagen om dat wat in je opkomt op papier te zetten.
Lifecoaching is volgens geluksprofessor Ruut Veenhoven het beroep van de toekomst. Levenskunst wordt opgevat als het vermogen om een gelukkig leven te leiden, in het bijzonder als het vermogen om een bevredigende levensstijl te ontwikkelen. Bij levenskunst zijn verschillende vaardigheden betrokken, waarvan er vier vatbaar lijken te zijn voor verbetering door coaching en training, namelijk: het vermogen om te genieten, het vermogen om te kiezen, het vermogen om in ontwikkeling te blijven en het vermogen om de zin van en in het leven te zien. Een baan waarin je werk verricht wat past bij jou en je mogelijkheden, kan een belangrijke geluksfactor zijn. Ik wil jou graag begeleiden in het scherp krijgen en realiseren van jouw wensen.